sunnuntai 23. elokuuta 2015

Ja se Ahvenanmaa...

Ja tosiaan se loman viimeinen viikko alkoi pyöräilyreissulla Ahvenanmaalle!


Matka alkoi jo Turussa kovin merellisesti kun yövyttiin laivahostellissa.


Sunnuntaiaamuna aikaisin oltiin satamassa valmiina pyöräilemään laivaan ja sehän onnistui vallan mallikkaasti. Ihme.


"Miten niin jänskättää..."


Sää oli upea ja laivalla vaatetuskin oli tietysti merellinen.



Jo sunnuntaina ennätettiin pyöräilemään lenkki Järsön saarelle. Matka kulki sinne upeiden maisemien saattelemana ja palkintona käännöskohdalla nautittiin Ahvenanmaan pannukakkua!





Illalla nautiskeltiin hotellin läheisyydessä upeasta aurinkoisesta säästä ja lähestulkoon täydellisestä illallisesta ÅSS Paviljongenilla. Ja kappas, olihan siellä yksi satamakissakin!






Maanantaina oli tarkoitus tehdä reissun pisin lenkki ja se alkoi Jomalan kivikirkon ihastelulla.



Ilmeisesti juhannukselta oli vielä jotain jäänteitä siellä sun täällä...


Toinen paussi pidettiin Stallhagenin panimolla. Sanottakoon, että Stallhagen tekee erinomaisia aleja - tuli testattua reissun aikana useampi versio ja takuuvarmasti ostan niitä täällä mantereellakin jatkossa. Ei siis huono kokemus olutmielessäkään tämä reissu!


Lounaalle ajettiin useimmille Strömsöstä tunnetuksi tulleen Micke Björklundin Smakbyn ravintolaan. Puoti olisi tarjonnut vaikka mitä ihanaa tuliaista mutta rajallisen logistiikan vuoksi pyörään mukaan mahtui vain savustettua sormisuolaa, mutta eipä ollut todellakaan turha ostos - testissä todettu erittäin hyväksi! Niin ja se lounas, parhaita kalamurekepihvejä ikinä!



Historian lehtien havinaa käytiin kuuntelemassa viereisessä Kastelholman linnassa.


Viimeinen pakollinen stoppi tehtiin vielä näköalapaikalla Uffe på Berget. 



Illallista nautiskeltiin Indigossa rentoutuen. Testiin meni jälleen yksi versio tartarista. Maustetun majoneesin kanssa erinomaista ja juureslastut toivat kivaa purupintaa annokseen!


Pääruokana kana ceasar salaatti, jossa parmesaaniakaan ei oltu säästelty!


"Hyvä ruoka parempi mieli" - näkyy ilmeisesti myös naamasta?


Niin joo ja hotelli... no siellähän oli oma uima-allas, jotta pyöräilypäivän jälkeen oli mukava rentouttaa itseään viileässä altaassa ja aurinkotuoleissa kylmää juomaa siemaillen. Viimeisenä aamuna kävimme vielä aamusaunassakin ja kappas, sielläkin oli mukava käydä pulahtamassa sisäaltaassa. Edullinen hotelli Cikada oli siis juuri täydellinen valinta meidän reissullemme!


Viimeisenä kokonaisenä päivänä teimme vielä pienen pyörälenkin Önningebyhyn ja Lemströmin kanavalle. Satuimme vieläpä sopivasti paikalle, kun silta avattiin.


Loppu päivä meni herkutellen ja Maarianhaminaa kierrellen. Lounaalle menimme suoraan pyörien kanssa Bagarstuganiin jossa oli ihana rauhallinen tunnelma keskellä kaupunkia. Jättimäinen lohkare vuohenjuustoa salaatissakaan ei haitannut millään tavalla lounasta, päin vastoin.



Hotellilla vaatteiden vaihdon ja hikien pyyhkimisen jälkeen nautittiin jälkkärikahvit Svarta Katten nimisessä kahvilassa. Sanotaanko näin, että olin hieman innoissani.... paidankin puin teeman mukaan.



Illalla vielä kävelimme Maarianhaminan toisen rannan puolella ja illastimme niin ikään Micke Björklundin Pub Niskassa plåtbrödejä testaten. Se ja ravintola Indigon kaivelemaan jäänyt juustolautanen kaverin kanssa jaettuna oli täydellisen rentouttava päätös viimeiselle reissupäivälle.






Seuraavana aamuna vielä museolaiva Pommernin ihastelua odotellessamme laivan lähtöä takaisin kohti Turkua.


Tavaraa oli kasaantunut rinkkaan vielä hieman lisää, mutta tyylikkäästi silti pyörä rullasi laivasta rekkojen keskellä ulos. Ja niin vain kiitettävästi pyörät auton perään ja kohti Vaasaa!


Kaikinpuolin erinomainen reissu. Ja mikä ihmeellisintä, mikään ei mennyt vikaan vaan kaikki onnistui täydellisesti! Kiinnostuneet voivat tiedustella matkatoimistomme K&K pyöräilymatkan hintoja ;)

torstai 20. elokuuta 2015

Instassa! IG:ssä! Mitä vielä?

Kiitos Itämaisen laulun (http://itamaisenlaulu.blogspot.fi/) aukesi meillekin vihdoin Blogi & Insta-yhteys! Hullun kissanaisen sekä kissojensa menoa voi siis seurata myös Instagramissa @days_of_a_crazy_catlady - materiaali vaihtelee teemoissa: kissat, ruoka, kissat, juoma, kissat niin ja ne palvelijan omat tempaukset.

Tervetuloa seuraamaan! Joskin töiden alettua alkaa myös aktiivisin instailukausi olemaan hetkellisesti ohi, sillä ei vain yksinkertaisesti ole niin paljoa näytettävää ellei aio kuvata joka aamu kahvikuppiaan...


"Ai tätä mun kahvikuppia" kysyy Konsta.

perjantai 14. elokuuta 2015

Projektien jatkoa!

Terkkuja taas vaihteeksi kotoa. Sunnuntai-keskiviikko kului Ahvenanmaalla polkupyörän selässä ja perjantai kuluu nautiskellen viimeisestä lomapäivästä. Maanantaina pitäisi mennä taas täysillä... hmmm.

Antti on jo tämä viikon sopeutunut kissojen kanssa normaaliin arkeen. Töiden jälkeen on siis ollut kova trafiikki tarhaan, joka sai eilen ja tänään viimeiset silauksensa. Antti teki vielä joitain parannustöitä, enää pari juttua niiden osalta jäljellä. Palvelijat huomasivat myös viihtyvänsä tarhaterassilla niin mainiosti, että piti hakea oma kalustesetti, sillä nojatuolihan on täysin kissojen omaisuutta, Pöydällä olevat lyhdyt hakevat vielä paikkansa, kun Antti keksii niille turvallisen paikan.Tarha ei ole ollut siis pelkästään kissojen vaan myös meidän palvelijoiden uusi huippujuttu!


Keskiviikko-torstai yönä muutama tunti unta ja aamulla pyöräilyreissun jälkeen rusketusrajoja peittämään Twilight Inkiin Vaasaan. Teemu taiteli komeaakin komeamman koristuksen aiemmin muualla tehdyn linnun kaveriksi. Kyseessä kenes muunkaan kuin suosikkiartistin/runoilijan Jarkko Martikaisen sanoja... Sopivat pessimistin piristeeksi muistamaan että luovuttaa ei sovi. Teksti jäi takaraivoon takomaan Ellin pois mentyä, kertoo sen verran hienosti siitä sisukkuudesta ja taistelutahdosta mitä kissa edusti. 


Ahvenanmaasta lisää kunhan aika suo - luvassa jo muualla somessa julkaistua puhelinlaatuista (kuten ylläkin) materiaalia, kun kamera ei ollut matkassa mukana. Ei tiedä, mutta voisi jopa sanoa sen verran kaikkea hienoa on lomaan mahtununeen, että kai nyt onkin jo pikku hiljaa aika palailla arkeen?


perjantai 7. elokuuta 2015

Loman huippujuttu!

TaDaa! Se on nyt valmis!

Suomen kiertueen jälkeen lomalle oli suunnitteilla pieni rakennusprojekti... Pitkään suunniteltu ja Kreetalle toukokuussa synttäripäivänä luvattu ulkotarha!

Härmän hurvittelun jälkeen tiistaina alkoi perustusten valmistelu. Palvelijatar oli tässä vaiheessa takapihan mustikkamailla, mutta Antti reippaana poikana oli alkanut työhön.



Ensimmäisen päivänä iltana oli jo pala verkkoakin paikallaan!



Toisena päivänä saatiin näkyvimpänä vaiheena ovi paikoilleen.


Kolmantena päivänä projektia hidasti hieman Antin syntymäpäivät ja niiden juhliminen Vaasan Taiteiden Yössä. Ohjelmassa viininmaistelua ja taivaallista ruokaa hyvässä seurassa. Tätä seurasi vielä hieman lisää viininmaistelua...


Silti kolmantena päivänä päästiin jo niin hyvälle mallille, että tänään saimme vain kiinnittää viimeisen verkon palan! Ja uskomatonta, nyt se on valmis. Tarha on tosi hieno jo nyt, mutta hieman sisustuksellisia elementtejä tullaan vielä lisäämään sekä joitain paikkoja finistellään turvallisemmaksi verkon reunojen ollessa inhottavan terävää. Kissat ovat kuitenkin jo päässeet tutustumaan ja avajaiskahvit juotiin terassin takana aurinkoisella kivellä tuossa tunti sitten...








Vanha tuttu tuolikin löytyi ja nyt sitä saa luvan kanssa terrorisoida kynsiä teroittaen. Vieraan kissan tuoksut poistettiin samantien ja sen jälkeen ulkoilu on ollut yhtä nautintoa. Välillä kierretään häkin reunuksia ja välillä vain pötkötellään rentona nojatuolissa.




Kyllä meidän nyt kelpaa! Tämä oli ehdottomasti loman parhain juttu!